Zázvor. Jedna z nejuniverzálnějších surovin pro vření a přípravu spoustu věcí. Kdo jí zázvor, může se těšit dlouhému zdraví, protože zázvor obsahuje spoustu prospěšných látek, vitamínů, minerálů. Tento kořen se používá v mnoha světových kuchyních, jelikož vyniká především svou pikantní a neobvyklou chutí. Ze zázvoru si doma můžete připravit spoustu věcí a skvělých receptů! Pojďme se na některé z nich podívat.
Zázvorový čaj
Zázvorový čaj je skvělý způsob, jak využít zázvorový kořen. Šálek plný silné chuti zázvoru, citrónu a medu. Tento šálek vás zaručeně probere, zahřeje a je skvělý i třeba na nachlazení. Jak si ho připravit? Uvařte si vodu, tak akorát do velkého šálku. Zázvor oloupejte, nastrouhejte a dejte do čajového sítka. Poté zalijte zázvor horkou vodou. Po pěti minutách zázvor vytáhněte a přidejte pro vylepšení kapku citrónu a medu. Zázvorový čaj si můžete mimo jiné zakoupit i hotový, třeba zázvorový čaj https://darka-shop.cz/katalog/cerstve-a-kvalitni-bylinky/caje-podle-obsazenych-bylinek/zazvorovy-caj.
Zázvorová limonáda
Zázvorová limonáda vás v létě ohřeje a v zimě zahřeje. Kromě toho, do sebe dostanete sklenici vitamínové bomby, díky tomu, jak je zázvor nabitý vitamíny. Co budete potřebovat? Jen čtyři ingredience! Zázvorový kořen, citrón, cukr a vodu. To je všechno. Pokud chcete jemnější chuť, nakrájejte si na plátky asi půl šálku zázvoru. Po pikantnější chuť třičtvrtě. Z citrónů si vymačkejte šťávu a nechte ji stranou. Smíchejte si plátky zázvoru, cukr a vařte do konzistence sirupu. Poté ho přeceďte přes sítko a můžete po vychladnutí zalít vodou a přidat citrón.
Zázvorovo-dijonský dresing
Jednoduchý dresing, který doplní vhodně každé maso i saláty. Tento dresing je mírně mířený do asijského stylu a bude chutnat každému milovníkovi této kuchyně. Potřebujete kořen zázvoru, rýžový ocet, dijonskou hořčici, med, olivový olej a sůl. Všechny ingredience dáte do mixéru a vymixujete si z nich hladkou, vynikající zálivku s pikantní chutí.